Bijzonder verhaal van een “Hoarder” (verzamelwoede)

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
VCS Schoonmaak_10

Het is alweer even geleden maar op 23 september 2020 werd ik gebeld door mevrouw Kamperman. Mevrouw Kamperman werkt bij Solidez Welzijn in uitvoering. Solidez is de sociaal werk organisatie voor de gemeente  Wageningen op het gebied van welzijn en welbevinden.

Mevrouw Kamperman vertelde mij over een cliënt die een verzamelwoede had en dat deze meneer hierdoor veel overlast had van ongedierte in de woning. Het ongedierte was inmiddels bestreden maar door de vele ratten en muizen was het huis onbewoonbaar geworden door de grote hoeveelheid ontlasting van deze dieren.

Een eenvoudige klus zou je zeggen

Niets was minder waar omdat de cliënt het verschrikkelijk vond dat het zover was gekomen. De man schaamde zich en kon er moeilijk mee omgaan dat andere mensen zijn woning moesten schoonmaken.

Tijdens ons bezoek werd al snel voor mij duidelijk dat het niet alleen om ontlasting ging van ongedierte maar ook voedsel dat over datum was, een keuken die erg verontreinigd was en een badkamer waar het ongezond was om nog maar te douchen door de vervuiling en schimmels.

Onze kracht

Omdat de bewoner het moeilijk vond probeerde ik de man gerust te stellen en nam ik de tijd om ook zijn kant van het verhaal aan te horen.

Op deze manier kon ik de bewoner gerust te stellen dat we niets gingen doen wat voor hem te moeilijk was.

Onze kracht is dan ook mee te denken met de cliënt en zijn achtergrond. Wij stellen daarom net zoals Solidez het welzijn en het welbevinden van mensen als belangrijkste prioriteit.

Extreme schoonmaak

Al met al bleek het te gaan om een extreem vervuilde woning te gaan.
Gelukkig is dit precies waar wij van Van Campen Schoonmaakdiensten gespecialiseerd in zijn.

Werkt u in een organisatie of kent u personen die in soortgelijke organisaties werken breng hen gerust met ons bedrijf in contact.

Review

“Mijn naam is Marijke Kamperman, en ik werk als Thuisbegeleider (psychosociale hulpverlening) in Wageningen.

Ik was op zoek naar een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf om een woning van een cliënt van mij schoon te maken. In de loop der tijd had mijn cliënt zoveel spullen in zijn huis verzameld, dat het een pakhuis was geworden waar deze persoon zelf niet meer in kon verblijven. Ongedierte had zijn weg naar de woning gevonden, met als gevolg uitwerpselen en stank in de woning.

Via het internet kwam ik terecht bij Van Campen Schoonmaakbedrijf. Gelijk vanaf het begin af aan was er prettig contact, er werd meegedacht in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.
Ook het plannen van de afspraken wanneer Jeroen en zijn collega langs zouden kunnen komen om de klus aan te pakken, verliep prettig. Ze waren flexibel in dag en tijd, respectvol in de omgang en er werd zorgvuldig gehandeld.

Nadat de niet gebruikte en daardoor overbodige spullen uit huis waren gehaald, kon de schoonmaak beginnen.

Omdat het tapijt verwijderd moest worden, moesten er behoorlijk wat spullen van de ene naar de andere kamer verhuisd worden, ook dit was voor hen geen enkel probleem.

Kortom, zowel de cliënt als ik kijken terug op een prima ervaring met dit schoonmaakbedrijf.”

Stay Connected

More Updates