Van Campen Schoonmaakdiensten

De snelste manier voor ramen schoonmaken

×
Ga terug naar het overzicht

De snelste manier voor ramen schoonmaken

Ramen schoonmaken of liever gezegd de ramen lappen, is een klus waar niemand blij van wordt. Oké, wij van Van Campen Schoonmaakdiensten krijgen er energie van en we doen het graag. Maar het is nu eenmaal een feit dat de meeste mensen niet graag de ramen zemen. Terwijl dat wel zo nu en dan nodig is. Doorgaans worden de ramen iedere 6 tot 8 weken schoongemaakt, maar je kunt natuurlijk ook vaker of minder vaak de ramen wassen. Afhankelijk waar je zelf de voorkeur aangeeft. Wij geven je in ieder geval in onze blog een paar handige tips waarmee je heel snel en effectief je ramen kunt schoonmaken.

Traditionele manier van ramen wassen

Wat heb je nodig voor ramen wassen?

Wat heb je allemaal nodig om de ramen te wassen? Niet veel, maar wel de juiste benodigdheden, zodat je ook snel en effectief te werk kunt gaan. Dus je hebt een emmertje nodig voor het sop, een zeem, een microvezel doek, een trekker, een spons en krantenpapier. Misschien heb je ook een trap of keukentrapje nodig als je niet goed bij het raam kunt komen. Als je dat allemaal hebt verzameld, kun je aan de slag.

De eerste stap is een sopje maken en de ramen wassen

Als eerste ga je de ramen wassen. Met een emmertje sop en een spons. Als schoonmaakmiddel kun je het beste een klein scheutje afwasmiddel gebruiken, omdat het krachtige middel goed reinigt en je ramen ontvet. Na het wassen is het ergste vuil verwijderd en pak je een nieuw sopje om nog een keer je ramen te wassen. Zodat je zeker weet dat ze ook echt goed schoon zijn.

Baantjes trekken is de tweede stap

Nee, geen baantjes trekken in het zwembad, maar we hebben het over banen trekken op het raam. Na de wasbeurten pak je de trekker en maak je een vloeiende beweging van boven naar beneden. Zorg ervoor dat de banen overlappen, zodat je geen lelijke strepen krijgt. Heb je onverhoeds toch strepen en wil je daar van af? Pak dan wat oud krantenpapier en maak er een prop van. Hiermee kun je de strepen die er zijn wegboenen. 

Let er ook op dat je na iedere baan de trekker schoonmaakt met een droge zeem. Op die manier voorkom je ook strepen op het raam die je naderhand moet weghalen met oud krantenpapier. 

Kozijnen schoonmaken

Nu je ramen mooi schoon en fris zijn ben je nog niet klaar, want ook het kozijn verdient iedere 6 tot 8 weken een poetsbeurt. Dus pak opnieuw een emmertje met sop en ga aan de slag met de microvezel doek. Sop de kozijnen goed in en verwijder hardnekkig vuil in een handomdraai. Je kunt eventueel nadrogen met een droge microvezeldoek of een theedoek. 

Het werk uitbesteden

Zijn de ramen slecht bereikbaar, ben je bang om op een trap te staan of heb je gewoon geen zin in die vervelende klus? Schakel dan een professionele glazenwasser die snel en deskundig je ramen wast. Zoals Van Campen Schoonmaakdiensten die graag bij u langskomt om de ramen en kozijnen te reinigen. Terwijl u gewoon lekker aan de keukentafel of vanuit de luie stoel televisie kijkt of een krantje leest.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht