Van Campen Schoonmaakdiensten

How to: efficiënt kantoorpanden schoonmaken

×
Ga terug naar het overzicht
Kantoren schoonmaken in de avonduren

Een schoon en goed onderhouden kantoorpand is essentieel voor een productieve en gezonde werkomgeving. Het handhaven van een schone ruimte gaat echter verder dan alleen het afnemen van stof en het legen van prullenbakken. Efficiënt kantoorpanden schoonmaken vereist een duidelijke plan van aanpak om zo tijd te besparen. In deze blog delen we enkele waardevolle tips om kantoorpanden efficiënt schoon te maken.

Stel een schoonmaakrooster op voor kantoorpanden schoonmaken

Het maken van een schoonmaakrooster is als het maken van een plan. U moet bedenken welke delen van uw kantoor elke dag, elke week en elke maand moet worden schoongemaakt. Dit helpt uw medewerkers te begrijpen wat ze moeten doen en voorkomt dat sommige plekken worden vergeten. Het is alsof u een routebeschrijving geeft, zodat iedereen weet welke taken wanneer moeten worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat het schoonmaken georganiseerd gebeurt en dat alles netjes blijft. Af en toe kunt u het schema aanpassen als dat nodig is. Zo zorgt u ervoor dat uw kantoor altijd schoon en prettig is voor uw medewerkers.

Gebruik de juiste schoonmaakproducten en -middelen

Bij het schoonmaken van uw kantoor moet u de juiste schoonmaakspullen gebruiken voor de verschillende apparatuur en oppervlakten die schoongemaakt moeten worden. Als u verkeerde spullen gebruikt, kan dat dingen kapot maken en het schoonmaken moeilijker maken. Dus, het is erg belangrijk om te weten welke spullen het beste zijn voor bijvoorbeeld glas, hout, metaal of plastic. Zorg er ook voor dat u alle schoonmaakspullen bij de hand hebt, zodat u tijd kunt besparen en snel kunt werken. Op die manier kunt u schade voorkomen en ervoor zorgen dat alles in uw kantoor goed schoon wordt gemaakt.

Investeer in apparatuur van hoge kwaliteit

Het gebruik van hoogwaardige schoonmaakapparatuur, zoals stofzuigers en schrobmachines, kan ervoor zorgen dat u minder tijd nodig hebt om schoon te maken. Het is slim om te investeren in moderne en handige apparaten, want ze kunnen het werk sneller en beter doen. Hierdoor kunnen uw medewerkers meer werk verzetten in minder tijd. Dit zorgt ervoor dat uw kantoor goed schoon blijft en er netjes uit ziet. Moderne schoonmaakapparaten kunnen ook verschillende taken uitvoeren, wat handig is omdat u er veel mee kunt doen. Overweeg dus om te investeren in goede schoonmaakspullen om tijd te besparen en uw kantoor schoon te houden.

Periodieke dieptereiniging

Naast de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden is het van belang om regelmatig diepgaande reiniging uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw kantoorpand écht fris en schoon blijft. Dit betekent dat u af en toe een grondige reiniging moet uitvoeren van zaken zoals tapijten, vloeren, ramen en luchtkanalen. Deze dieptereiniging verwijdert vuil, stof, en allergenen die in de loop der tijd kunnen ophopen en draagt bij aan een gezondere en aangenamere werkomgeving. Een dieptereiniging neemt vaak wel meer tijd in beslag dan lief is. Kies daarom voor het uitbesteden van de schoonmaakwerkzaamheden.

Van Campen maakt schoon!

Leuk al die schoonmaakproducten, – middelen en al die apparatuur, maar het schoonmaken van uw kantoorpand kost ook tijd. Tijd die uw medewerkers beter in ander werk kunnen stoppen. Daarom is Van Campen Schoonmaak er om u te ondersteunen. Wij hebben een groot team aan professionele schoonmaakers die uw kantoorpand of panden tot in de puntjes poetsen. Weten wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht