Van Campen Schoonmaakdiensten

Kantoren poetsen: hoe vaak moet dit gebeuren?  

×
Ga terug naar het overzicht
Kantoren poetsen

Het poetsen van een kantoor is niet alleen een kwestie van netheid, het heeft zichtbare voordelen en draagt bij aan het imago van het kantoor. In deze blog gaan we het hebben over het nut van kantoren poetsen en hoe vaak een kantoor gepoetst moet worden. Na het lezen van deze blog weet je precies waarom jouw kantoor schoon moet zijn! 

Wanneer kantoor poetsen?   

Hoe vaak een kantoor schoongemaakt moet worden hangt van verschillende factoren af, zoals de grootte van het kantoor, het aantal medewerkers en het werk. Daarnaast hangt het ook af van de behoeften van het kantoor, de branche en de hygiënische normen die het bedrijf wil handhaven. Het is belangrijk om als bedrijf een schoonmaakplan op te stellen dat past bij de eisen van het bedrijf. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele speciale vereisten voor de schoonmaak van het kantoor. De algemene richtlijn voor kantoren poetsen is als volgt:  

Dagelijkse schoonmaak kantoor:  
 
De dagelijkse schoonmaak is belangrijk voor meerdere ruimtes in een kantoor. Waaronder gemeenschappelijke ruimtes, bureaus, keukens en sanitaire ruimtes. De taken die hierbij gebeuren zijn prullenbakken legen, stof afnemen, stofzuigen en het schoonmaken & opruimen van oppervlakken.  

Wekelijkse schoonmaak kantoor:  
 
Een diepere reiniging vindt wekelijks plaats, hierbij worden de vloeren goed gereinigd, oppervlakken worden gedesinfecteerd en ruimtes die minder vaak worden gebruikt, worden opgeruimd.   

Maandelijkse- of kwartaal reiniging kantoor:  
 
Bij een maandelijkse- of kwartaal reiniging worden zaken schoongemaakt, waar normaal niet zoveel aandacht aan wordt geschonken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken van tapijten, ramen, het reinigen van de ventilatiesystemen en het schoonmaken van minder toegankelijke plekken.   

Seizoensgebonden of jaarlijkse reiniging kantoor:  
 
Jaarlijks worden alle oppervlakken grondig gereinigd. Daarnaast kunnen opslagruimtes gereorganiseerd worden en grondig schoongemaakt.  

Redenen kantoren poetsen  

Het poetsen van uw kantoor is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van uw kantoor, er zijn meerdere voordelen die de werkomgeving verbeteren. Een enkele voordelen van kantoren poetsen zijn:   

Gezondheid van uw medewerkers:  
 
Een hygiënische werkplek is een fijne werkplek, het draagt bij aan de gezondheid van uw medewerkers. Wanneer er regelmatig wordt schoongemaakt in het kantoor wordt de verspreiding van virussen, bacteriën en ziektekiemen verminderd. Hierdoor krijgen verkoudheden en ziektes minder kans. Een eerste goede reden waarom kantoren poetsen verstandig is dus. 

Verhoogde productiviteit:  
 
Een schone werkomgeving kan de productiviteit verhogen. Dit komt doordat mensen zich over het algemeen gemotiveerder en geconcentreerder voelen in een schone ruimte. De prestaties van uw medewerkers zullen dus verbeteren in een schone werkomgeving.  

Professionele uitstraling:  
 
Wanneer u een schoon kantoor binnenloopt, dan laat dit een goede indruk achter. U herinnert zich een gevoel van professionaliteit en zorg voor details. Dit levert een goed imago op. Ook voor uw klanten en zakenpartners is een eerste indruk erg belangrijk. Zorgt u goed voor uw bedrijf, dan zorgt u vast ook goed voor uw klanten.   
 
Veiligheid voor u en uw medewerkers:  
 
Een goed schoongemaakt kantoor zorgt voor een veiligere werkomgeving. Minimaliseer veiligheidsrisico’s zoals struikelen over rommel, uitglijden op natte vloeren en gezondheidsrisico’s door een ophoping van stof en allergenen.  

Langer behoud van kantoormeubilair en apparatuur:  
 
Wanneer er regelmatig wordt gereinigd heeft dit een positieve invloed op het behoud van uw kantoormeubilair en apparatuur. Hierdoor worden de bedrijfskosten op lange termijn verminderd, wel zo prettig.   

Verbeterde werksfeer:  
 
Een schone en georganiseerde werkplek verhoogt de sfeer op kantoor. Het kan stress verminderen en een positieve werkervaring opleveren voor u en uw medewerkers.   

Kantoren poetsen? Van Campen maakt schoon!  

Overtuigd om uw kantoor goed te laten poetsen? Bij Van Campen Schoonmaak werken we efficiënt en zijn we zeer secuur bij het kantoren poetsen. Wij luisteren naar uw wensen en nemen ze op in het schoonmaakplan. Samen gaan we voor een schoon en veilig kantoor. Voor meer informatie kunt u ons telefonisch en per mail bereiken, of vraag hieronder alvast een offerte aan. Laat ook uw kantoor poetsen door Van Campen Schoonmaak, we staan met veel plezier voor u klaar!  

Offerte aanvragen

Ga terug naar het overzicht