Van Campen Schoonmaakdiensten

Stap voor stap: Opruimen na overlijden

×
Ga terug naar het overzicht

Stap voor stap: Opruimen na overlijden

Wanneer iemand in uw directe omgeving komt te overlijden, heeft u naast uw periode van rouw ook een hoop aan uw hoofd. Er zijn een hoop zaken die geregeld moeten worden en een van de ingrijpendste klussen is om de woning van de persoon die overleden is leeg te halen en schoon te maken. Een klus waar u eigenlijk niet op zit te wachten. Daarom kunt u een expert, zoals Van Campen Schoonmaakdiensten, inschakelen om deze beladen klus voor u uit handen te nemen. Maar hoe wordt het opruimen na overlijden gedaan? In onze blog leggen we de stappen uit.

Stap 1: In goed overleg een woning ontruimen

Als u ons inschakelt gaan wij zorgvuldig en discreet te werk. Wij gaan eerst met u in overleg over welke taken wij voor u mogen uitvoeren en wat uw wensen zijn. Wilt u het huis alleen laten schoonmaken of wilt u dat wij ook de inboedel verwijderen? Er zijn verschillende mogelijkheden waarop wij de woning weer in de originele staat kunnen terugbrengen, maar wij doen alleen het werk dat u wilt dat wij doen. Wilt u spullen met emotionele waarde bewaren en wilt u dat de inboedel een tweede kans krijgt? Deze en soortgelijke wensen kunt u met ons bespreken, zodat wij de klus efficiƫnt kunnen klaren.

Stap 2: De woning ontruimen

Het ontruimen van de woning gebeurt discreet. Wij zullen de inboedel verwijderen en eventueel een tweede kans geven als u zelf geen behoefte heeft aan de spullen, die te goed zijn om bij het grof vuil neer te zetten. Andere spullen zullen wij netjes en verantwoord verwijderen. Dus hoeft u zich geen zorgen te maken over dat goede spullen bij de gemeentelijke stort worden achtergelaten of dat u het grofvuil moet bellen om de spullen af te voeren. Wij nemen deze taken voor u uit handen.

Stap 3: Inrichting verwijderen en schades herstellen

In een huis wordt geleefd en het wordt naar smaak ingericht. Lampen worden evenals gordijnen of andere raambekleding opgehangen en er hangen fotolijsten en schilderijtjes aan de muren. Van Campen Schoonmaakdiensten kan ook lampen, gordijnen, lijstjes en schilderijen verwijderen en afvoeren. Daarnaast is het mogelijk dat wij eventuele schade aan muren, plafonds en vloeren voor u herstellen. Vervelende klussen die u het liefste uit handen wilt geven. Na het afronden van de klussen is de woning weer in de originele staat teruggebracht en gereed voor de verhuur of de verkoop.

Stap 4: Woning schoonmaken

Uiteraard zijn wij als schoonmaakbedrijf bedreven in het reinigen van kantoorpanden en woningen en na het overlijden kunnen wij de woning grondig reinigen. Ook nadat wij bijvoorbeeld de inboedel hebben verwijderd en eventuele schades hebben hersteld. Op die manier wordt de woning kant-en-klaar opgeleverd voor de volgende bewoner of voor de inspectie van een woningbouwvereniging als het bijvoorbeeld een sociale huurwoning betreft. Wij hebben de kennis en expertise om het volledige huis van boven tot onder weer schoon te maken. Zelfs als er bijvoorbeeld sprake is van hardnekkig vuil, zoals nicotineaanslag.

Stap 5: Tuin/erf opruimen en schoonmaken

Naast het opruimen en het schoonmaken van de woning zelf, kunnen wij ook vervelende klussen, zoals het opruimen en schoonmaken van een tuin en/of een erf voor onze rekening nemen. Ook de tuin en het erf moeten schoon en netjes worden opgeleverd wanneer de woning weer in de verhuur of de verkoop gaat. Ook voor deze klus bent u bij Van Campen Schoonmaakdiensten aan het juiste adres.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht