Van Campen Schoonmaakdiensten

Waarom uw zonnepanelen laten schoonmaken

×
Ga terug naar het overzicht

Zonnepanelen onderhouden en schoonmaken

Schone zonnepanelen zijn een waardevolle toevoeging aan jouw woning. Met zonnepanelen wek je jouw eigen energie op en dit bespaart je flink kosten op de energierekening. Daarnaast is het opwekken van energie met zonnepanelen ook nog eens milieuvriendelijk, een win-win situatie dus! Om jouw zonnepanelen optimaal te laten presteren is het nodig deze te onderhouden én schoon te maken.

Zonnepanelen reinigen

Waarom zonnepanelen laten schoonmaken?

Waarom moeten zonnepanelen schoongemaakt worden? In deze blog leggen we jou graag uit waarom reiniging van zonnepanelen noodzakelijk is. Zonnepanelen kunnen flink vies worden en werken het meest efficiënt wanneer deze schoon zijn. Lees dus gauw even verder!

Laat jouw zonnepanelen efficiënt werken

Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten zonne-energie om naar bruikbare wisselstroom voor de woning. Een zonnepaneel kan goed zijn werk doen wanneer deze niet belemmerd wordt in het opvangen van het zonlicht. Vuil en stof hebben dan ook invloed op hoe efficiënt jouw zonnepanelen zijn. Zijn de zonnepanelen vies en stoffig? Dan zullen deze veel minder opleveren dan de bedoeling is. Hierdoor kun jij minder energie opwekken en moet je nog altijd stroom afnemen van de energiemaatschappij. Resultaat; een hogere energierekening en meer impact op het milieu, jammer!

De levensduur van zonnepanelen verlengen

Door jouw zonnepanelen schoon te houden en goed te onderhouden kun je de levensduur van jouw zonnepanelen verlengen. De gemiddelde leeftijd van zonnepanelen is 15 jaar, maar vieze zonnepanelen gaan veel korter mee. Zonnepanelen zijn een pittige investering, dan wil je natuurlijk voorkomen dat je over enkele jaren opnieuw een investering voor zonne-energie moet doen. Schone zonnepanelen zijn dus erg belangrijk!

Schoonmaaken zonnepanelen staat in garantievoorwaarden

Over het algemeen heb je een lange garantie op zonnepanelen. Toch staat in veel garantievoorwaarden duidelijk beschreven dat defecten door achterstallig onderhoud niet onder de garantie vallen. Met andere woorden; je draait dus zelf op voor de kosten wanneer je de zonnepanelen niet goed hebt onderhouden. Nog een goede reden om jouw zonnepanelen goed schoon te houden

Hoe vaak zonnepanelen reinigen?

Door fijnstof, vervuiling door vogels, saharazand en bladeren kunnen zonnepanelen flink vies worden. Hierdoor levert jouw investering in zonne-energie steeds minder rendement op. Daarom is ons advies om zonnepanelen eens in de twee jaar te reinigen. Zo kun jij optimaal profiteren van jouw zonnepanelen!

Jouw zonnepanelen laten schoonmaken

Zonnepanelen liggen doorgaans op het dak en zijn niet makkelijk bereikbaar. Natuurlijk kun je met de juiste schoonmaakmiddelen het dak op om jouw zonnepanelen weer vuil- en stofvrij te maken. Maar het is een feit dat er jaarlijks meerdere ongevallen zijn bij onderhoud en de installatie van zonnepanelen. Veel mensen nemen niet de juiste voorzorgsmaatregelen om ongelukken te voorkomen, gelukkig kan dit ook anders!

Schakel een expert in voor schone zonnepanelen

Wil je schone zonnepanelen? Schakel dan een expert in als Van Campen Schoonmaakdiensten, wij kunnen jouw zonnepanelen laten schoonmaken! Wij zorgen voor een professionele reiniging van zonnepanelen. Onze specialisten hebben ruime ervaring en weten exact wat nodig is om jouw zonnepanelen weer optimaal te laten functioneren. Schone zonnepanelen voor optimaal gebruik, daar zorgen wij voor! 

Schone zonnepanelen? Neem contact met ons op!

Wil je graag wat meer informatie over het schoonmaken van zonnepanelen? Of een afspraak maken om jouw zonnepanelen te reinigen? Neem dan gerust contact met ons op, onze ervaren medewerkers helpen je graag! Je kunt ons bereiken op tel. 06-41425748 of per mail info@vancampenschoonmaak.nl. Naast zonnepanelen reinigen wij van alles, neem eens een kijkje onder het kopje Kantoor en Woning.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht