Schoonmaken na verzamelwoede

Van Campen Schoonmaakdiensten

Schoonmaak bij verzamelwoede

Verzamelwoede, ook wel bekend als hoarding, is een obsessieve-compulsieve stoornis waarbij een persoon pathologisch moeite heeft om bezittingen weg te gooien. Het gevolg is dat een woonruimte zo vol staat dat er nauwelijks meer in te bewegen of te leven is. Niet alleen is hoarding in de meer extremere situaties gevaarlijk voor de bewoner in kwestie, ook kan het schade veroorzaken aan de woning.

Huis schoonmaak Woning ontruiming
×
Aanpak schoonmaken bij verzamelwoede

opruiming van verzamelingen

Aanpak schoonmaken bij hoarding

Als de persoon in kwestie bereid is om de woning te laten schoonmaken vergt dit een goede voorbereiding. Vanwege de vele programma’s op televisie die er zijn geweest over hoarders is er een bepaald beeld gemaakt over de schoonmaak van deze woningen. Het is echter belangrijk om beschermende kleding te dragen om het risico op ziektes vanwege uitwerpselen van dieren of scherpe objecten te beperken. Daarom wordt de woning bij aanvang vaak verdeeld in kleinere projecten.

Neem contact op

Van Campen schoonmaak inschakelen

hoe gaan we te werk

Waarom Van Campen Schoonmaakdiensten inschakelen

Wij staan klaar voor families, woningbouwverenigingen of andere partijen om van een woning waarin veel verzameld is weer een overzichtelijke en hygiënische woning te maken. Het kan lijken alsof het simpelweg een kwestie is van alles weggooien, maar dit is meestal niet het geval. Ook dit vereist een professionele aanpak. Voorwerpen zoals oud papier en oude kranten kunnen wel meteen weg, andere voorwerpen die nog bruikbaar zijn, zetten we apart. Ook voor de grotere voorwerpen (denk aan witgoed of meubilair) maken we een selectie: sommige voorwerpen zijn zo beschadigd of vervuild dat we ze in een afvalcontainer scheiden van de andere voorwerpen die nog gerecycled kunnen worden. Uiteraard behandelen we elke aanvraag uiterst discreet. Neem gerust contact met ons op.

Vraag offerte aan

Werkzaamheden

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wat kunnen wij voor u betekenen

Offerte aanvragen

06 – 41 42 57 48

"*" geeft vereiste velden aan